Фото: Офіс генпрокурора

В Україні затримали учасників банди, яка жорстко вбила власницю житлового комплексу у Латвії

У Латвії українці спільно з росіянами вбили місцеву мешканку заради її нерухомості в курортному містечку на березі моря. Наразі зловмисників затримано.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора у співпраці із правоохоронцями Національної поліції Латвійської Республіки викрито учасників злочинної групи, які причетні до викрадення і вбивства мешканки Латвії", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що жінка була власницею житлового комплексу вартістю понад чотири мільйони євро на березі моря в курортному місті Саулкрасти. Потерпіла зникла ще восени 2019 року. Як зазначається, востаннє її бачили з "клієнтом", який приходив оглянути нерухомість. 

"Після зникнення жінки встановлено, що учасники злочинної групи — двоє громадян РФ, які жили у Латвії в статусі біженців, вирішили заволодіти її майном. Для цього вони запросили трьох знайомих громадян України, які спеціально приїхали в Латвію для реалізації злочинного умислу", — наголосили в Офісі генпрокурора.

Відтак, як з'ясувало слідство, під виглядом потенційних клієнтів учасники злочинці виманили жінку з житлового комплексу, затягли в машину і вивезли за межі міста. Там тортурами і погрозами намагалися змусити її переписати на них маєток, а коли вона відмовилась — вбили.

Банда росіян і українців вбила мешканку Латвії заради нерухомості

Фото: Офіс генпрокурора

Наразі громадян РФ взяли під варту правоохоронці Латвії, а чотирьох українців знайшли та затримали в Київській та Донецькій областях. 

"Серед них і "чорний нотаріус", який підробив документи на право власності вбитої, щоб переоформити її майно на фігурантів", — уточнили правоохоронці.

Банда росіян і українців вбила мешканку Латвії заради нерухомості

Фото: Офіс генпрокурора

Чотирьом українцям повідомили про підозру в умисному вбивстві за попередньою змовою, викраденні людини, шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою, та підробленні офіційного документа нотаріусом за попередньою змовою групою осіб. Наразі стосовно одного з фігурантів вже застосовано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Громадян РФ судитимуть в Латвії за аналогічними статтями Кримінального кодексу Латвії.

Нагадаємо, у Києві судили чоловіка, який влітку 2023 року у парку "Кіото" вбив чоловіка з метою заволодіння його особистих речей. Злочинцеві призначили покарання у вигляді чотирнадцяти років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.02.2024 16:56