Фото: Офіс президента України

"Харкову та області потрібні два Patriot": Зеленський озвучив Блінкену нагальну потребу

У понеділок, 14 травня, президент Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном повідомив, що для захисту Харкова та області нашим Силам оборони потрібні два зенітно-ракетні комплекси Patriot. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зеленський наголосив, що ППО — це найбільший дефіцит для України і найбільша проблема.

"Наразі ми дуже потребуємо двох Patriot для Харкова й області, оскільки люди там перебувають під атаками та вони дуже непокояться через це", — сказав глава держави.

У відповідь Блінкен заявив, що наразі Україна переживає "важкі часи", але узгоджена допомога їхньої країни "зараз перебуває в дорозі", а деякі засоби для оборони ще будуть доставлені.

Водночас держсекретар США переконаний, що ця допомога буде мати вирішальне значення для боротьби України проти агресії Російської Федерації.

"І ми рішуче налаштовані, як і багато інших партнерів України, щоб переконатися, що ви досягнете успіху на полі бою", — додав Ентоні Блінкен.

Раніше посол Німеччини в Україні Мартін Єґер заявила, що Україна отримає від Німеччини додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T. Це може відбутися вже цього місяця.

Нагадаємо, нещодавно румунська влада заявила, що готова обговорити можливість надання Україні протиракетних комплексів Patriot. Остаточне рішення ще не ухвалене.

Водночас, за даними видання NZZ, найбільше боєприпасів до систем протиповітряної оборони зараз потребують Україна й Ізраїль. Однак у світі спостерігається гострий дефіцит пускових установок Patriot і ракет до них.

Своєю чергою глава уряду Данії Метте Фредеріксен закликала інші європейські країни наслідувати приклад Німеччини та надати Україні більше систем протиповітряної оборони Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 12:29