Фото: НОК України

Харлан стала найтитулованішою українською спортсменкою в історії Олімпійських ігор

Фехтувальниця збірної України Ольга Харлан стала рекордсменкою серед українських спортсменів за загальною кількістю здобутих медалей на Олімпійських іграх.

У суботу, 3 серпня, українська шаблістка завоювала шосту в своїй кар’єрі нагороду на Олімпійських іграх. Зокрема, Харлан у складі з Аліною Комащук, Оленою Кравацькою та Юліє. Бакастовою вийшла у фінал турніру на шаблях, де здобула перемогу над Південною Кореєю з рахунком 45:43. Саме Ольга завершувала протистояння у форматі естафети та зробила рахунок переможним.

Крім того, за свою спортивну кар'єру Харлан завоювала командне золото Пекіна-2008 і Парижа-2024, командну бронзу Ріо-2016, а також бронзи Лондона-2012, Ріо-2016 та Парижа-2024 в особистих змаганнях.

Загалом фехтувальниця має у своїй карʼєрі шість олімпійських медалей. Відтак, Харлан вдалося побити національний рекорд Яни Клочкової, яка є володаркою чотирьох золотих і однієї срібної медалей з плавання.

Нагадаємо, що в травні українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан виграла срібло етапу Кубка світу з фехтування на шаблі. Жіночі змагання відбулися в болгарському Пловдиві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.08.2024 00:12