Фото: НОК України

Україна здобула перше "золото" на Олімпіаді-2024

Збірна України виборола "золото" жіночих командних змагань з фехтування на шаблі. Українки у фіналі перемогли збірну Південної Кореї.

Про це повідомляється на офіційному сайті Олімпіади-2024.

Зазначається, що Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова на шляху до свого "золота" впевнено здолали Італію (45:37) та Японію (45:32).

У фіналі Олімпіади-2024 з фехтування на шаблях українки здобули перемогу над збірною Республіки Кореї (45:42).  Зокрема, у фіналі перший поєдинок відбувся між Харлан та Джон Енхе, у якому українка отримала впевнену перемогу. Проте Юлія Бакастова та Аліна Комащук втратили перевагу, і на другу третину вийшли з рахунком 13:15. Натомість Харлан продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перемогу.

Варто зазначити, що українські шаблістки принесли перше "золото" України на літній Олімпіаді-2024 та третю медаль усіх ґатунків у Парижі.

Нагадаємо, що в травні українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан виграла срібло етапу Кубка світу з фехтування на шаблі. Жіночі змагання відбулися в болгарському Пловдиві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.08.2024 21:55