Фото: Пул первого

"Хочуть іти на Захід": Лукашенко поскаржився Путіну на "вагнерівців"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним у Петербурзі. Під час розмови білоруський лідер заявив, нібито бійці ПВК "Вагнера" його "напружують".

Про це повідомляє "Пул Первого".

Лукашенко поскаржився Путіну, що "вагнерівці" нібито "хочуть йти на Захід". Проте, білоруський диктатор наголосив, що він всіляко стримує найманців Пригожина від таких кроків.

"Нас почали "напружувати" вагнерівці — хочуть на Захід: "Сходимо на екскурсію до Варшави і Жешува!" — заявив Лукашенко.

Крім того, самопроголошений президент Білорусі заявив, що нібито "розчленування України" для нього неприйнятне.

"Для нас це неприйнятно. Відрив Західної України, розчленування України і передача земель Польщі неприйнятні. І якщо буде потрібно західному населенню України, ми, звісно, будемо їх підтримувати. Прошу, щоб ви обговорили і продумали це питання. Звісно, я хотів би, щоб ви у цьому сенсі нас підтримали. Якщо така підтримка буде і західна Україна попросить цієї допомоги, ми звісно будемо надавати західному населенню в Україні допомогу і підтримку", — цитують пропагандистські ЗМІ Лукашенка. 

Своєю чергою російський диктатор наголосив, що бачить контрнаступ ЗСУ, але "він провалився". 

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 22 липня терміново прибув у Москву. Лукашенко заявив про намір поїхати на поклон до російського диктатора під час зустрічі із закордонними та білоруськими журналістами 21 липня. Тоді він зазначив, що про цю зустріч було домовлено заздалегідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 12:42