Аніца Джамич. Джерело: соцмережа X

Хорватія запланувала додаткову допомогу Україні: про що йдеться

Україна та Хорватія обговорили питання зміцнення співпраці між двома країнами у сфері енергетики. Тож тепер Київ може розраховувати на отримання додаткового генерувального обладнання.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на підсумки зустрічі заступника міністра енергетики України Романа Андарака з послом Хорватії Аніцею Джамич.

Хорватська сторона підтвердила готовність надавати подальшу підтримку Україні, особливо для підготовки до осінньо-зимового періоду.

"Надане обладнання є першочерговою потребою, особливо у прифронтових регіонах, де ворог знищив значну частину енергетичних потужностей. Підтримка партнерів у розбудові невеликих об’єктів розподіленої генерації для нас надзвичайно важлива", — наголосив заступник міністра енергетики.

Аніца Джамич заявила, що Хорватія розгляне можливість надання Україні додаткового генерувального обладнання.

Також планується участь Хорватії у Фонді підтримки енергетики України, підтримка сімей енергетиків, які постраждали внаслідок російської агресії, й обмін досвідом у переговорному процесі щодо вступу України до Європейського Союзу.

Нагадаємо, у травні прес-служба Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки повідомляла, що Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування. Країни підписали відповідний меморандум.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.08.2024 16:17