Фото: соцмережі

Хто стоїть за підривом літака А-50 у Білорусі: дані The Economist

За підривом російського літака дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50У на білоруському аеродромі "Мачулищі" можуть стояти агенти Служби безпеки України. 

Про це повідомляє The Economist.

У виданні зазначається, що 26 лютого співробітники СБУ дізналися, що їхні агенти в Білорусі "проігнорували наказ" та атакували російський літак А-50.

"26 лютого співробітники СБУ дійшли до приголомшливого висновку. Їхні власні агенти в Білорусі проігнорували наказ і атакували російський літак-розвідник раніше того ж дня", — йдеться у статті. 

Повідомляється, що про дії українських агентів американці дізнались з прослуховувань. 

Журналісти звертають увагу на те, що уривки розвідданих містилися на суворо засекреченому слайді про війну в Україні, поширеному об’єднаним штабом США 1 березня.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на білоруському аеродромі "Мачулищі" пролунали два вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджень зазнав російський літак ДРЛВ А-50, його атакували двома дронами з території Білорусі. Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав пошкодження російського розвідувального літака А-50 на білоруському аеродромі "Мачулищі" є доброю новиною для України. Саме цей літак проводить радіолокаційну розвідку та допомагає окупантам вести бойові дії.

7 березня білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив у вибухах на білоруському аеродромі "Мачулищі" СБУ та ЦРУ.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення Олександра Лукашенка щодо нібито причетності "українського терориста" до удару по російському літаку А-50. Радник заявив, що "потрібно визначитися з дефініціями" і нагадав, що відповідальність за інцидент взяли на себе білоруські партизани.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2023 20:15