Фото: Facebook Yuriy Ignat

Ігнат розповів, які нові елементи підготовки пілотів відпрацьовують окупанти

Російські загарбники навчають своїх пілотів дозаправляти винищувачі в повітрі. Це може впливати на тривалість повітряних тривог в Україні.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Тактика дозаправлення... можливо, збільшують тривалість (польотів), можливо, відпрацьовують отакі елементи підготовки пілотів... Як воно відбувається: добувається шланг, під напором пальне потрапляє з одного літака в інший, це доволі такий складний елемент підготовки", — сказав речник Повітряних сил.

Юрій Ігнат також зауважив зміни тактики росіян, коли ми бачимо постійну активність авіації. 

"Багато застосовують вони авіаційного озброєння зараз: ракети Х-59, Х-35, Х-31, а також і керовані авіабомби. Це те, що летить багато, і те, що доставляє серйозну шкоду нашій передовій. От власне мусимо з цим боротися. З цим боротися ми знаємо як — F-16... Чекаємо з нетерпінням, поки льотчики здобудуть ті знання", — додав Ігнат.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат наголошував, що українські військові останнім часом збивають дедалі більше російських літаків завдяки досвіду, інноваціям й розвідці. При цьому локація ворожої авіації не є критично важливою.

Також речник Повітряних сил розповів, що загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною навіть під час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К. Проте рішення про скасування повітряної тривоги у цей проміжок часу може ухвалити лише вище керівництво держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 12:05