Фото: Ілон Маск / скріншот з відео

Ілон Маск хоче заблокувати Twitter в Європі: Insider назвав мотиви мільярдера

Європейський Союз може втратити доступ до соціальної мережі X (Twitter). Такою буде відповідь її власника Ілона Маска на нове регулювання інтернет-платформи в регіоні.

Про це наміри Ілона Маска повідомляє Insider.

За даними джерела, яке посилається на особу, знайому з компанією, мільярдер обговорював можливість скасування доступу в регіоні або блокування доступу до нього для користувачів у Європейському Союзі.

Політика ЄС щодо діяльності соцмереж

У серпні Європейський Союз прийняв Закон про цифрові послуги (DSA), який визначає правила запобігання поширенню шкідливого контенту, заборони або обмеження певних практик орієнтації на користувачів, а також обміну деякими внутрішніми даними з регуляторними органами та асоційованими дослідниками.

Нагадаємо, раніше соцмережу X Ілона Маска назвали найбільшим джерелом поширення дезінформації у ЄС. Зокрема, Віце-президентка Європейської комісії Вера Йоурова заявила, що соцмережа Маска є платформою з найбільшим відсотком публікацій з неправдивою інформацією або відвертою дезінформацією. При цьому суб’єкти дезінформації мають значно більше підписників, ніж інші, які не використовують дезінформацію.

Додамо, американський мільярдер Ілон Маск заявив, що користувачам X (Twitter) доведеться платити за доступ до соцмережі. За словами власника соцмережі, платний доступ — єдиний спосіб протистояти ботам і наразі компанія шукає дешевші варіанти для користувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 19.10.2023 07:21