Ілон Маск. Фото: соцмережа Х (Twitter)

Ілон Маск планує щомісяця виділяти $45 млн на підтримку Трампа, — ЗМІ

Американський мільярдер Ілон Маск планує щомісяця виділяти 45 мільйонів доларів на підтримку кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

Як повідомляє The Wall Street Journal, йдеться про фінансування створеного в червні комітету під назвою America PAC, робота якого спрямована на реєстрацію виборців та переконання їх голосувати достроково. Зокрема, цей комітет підтримує Дональда Трампа в передвиборчих перегонах у США.

Зазначається, що в суботу, 13 липня, Ілон Маск пожертвував кошти у фонд America PAC. Також спонсорами America PAC виступають компанія Palantir Technologies, підприємці брати-близнюки Тайлер і Кемерон Вінклвосс, колишній посол США в Канаді Келлі Крафт та її чоловік Джо Крафт, який є генеральним директором вугледобувної компанії Alliance Resource Partners.

Варто наголосити, що Ілон Маск досі публічно не підтримав жодного кандидата на президентських виборах у США 2024 року, а на початку цього року він повідомляв, що не планує фінансування жодного з них. Проте він зазначив, що "його рішення розкрити свою кишенькову книжку дає йому можливість стати фінансовою силою для республіканців".

Водночас Bloomberg із посиланням на джерела повідомляє, що у такий спосіб мільярдер хоче "залишити слід на політичному ландшафті США". Суму пожертвування не розголошують, проте джерела видання описали її як значну. Сам бізнесмен ці повідомлення не коментував, а кампанія Трампа відмовилася від коментарів.

Нагадаємо, 15 липня видання CNN повідомляло, що Дональд Трамп визначився, що в разі перемоги на виборах його віце-президентом стане сенатор Джей Ді Венс, який дотримується антиукраїнських поглядів. До того ж у понеділок, 15 липня, Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 10:30