Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ілон Маск регулярно спілкується з Путіним з 2022 року, — The Wall Street Journal

Американський мільярдер та винахідник Ілон Маск з 2022 року регулярно спілкується з російським диктатором Володимиром Путіним. Їхні розмови стосуються особистих тем, бізнесу та геополітичної напруженості.

Як повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на проінформованих співрозмовників у колах чинних та колишніх американських, європейських та російських посадовців, у певний момент Путін попросив мільярдера уникнути активації його супутникового інтернет-сервісу Starlink над Тайванем.

У такий спосіб Путін планував зробити послугу китайському лідеру Сі Цзіньпіну. Інформація про контакти Маска з Кремлем, ймовірно, є великим секретом в американському уряді. Зокрема, Маск наголошував на важливості прозорості американського уряду і зазначив, що має доступ до урядових таємниць.

"У мене є надсекретний допуск, але я повинен сказати, що причина, з якої вони тримають це в секреті, полягає в тому, що це дуже нудно", — наводить слова мільярдера видання.

У Пентагоні зауважили, що не коментують допуск, перевірку або статус будь-якої особи. Втім, американський уряд наразі стоїть перед дилемою, адже він сильно залежить від технологій мільярдера. SpaceX запускає на орбіту Землі життєво важливі супутники для національної безпеки і є компанією, на яку покладається NASA для транспортування астронавтів на Міжнародну космічну станцію і назад.

За даними джерел The Wall Street Journal, американському уряду не подобаються контакти Маска та Путіна. Своєю чергою речник Кремля Дмитро Песков заявив, що начебто єдиним контактом Кремля з Маском був телефонний дзвінок, під час якого кремлівський диктатор та мільярдер обговорювали космос та сучасні й майбутні технології. За його словами, ні Путін, ні офіційні особи Кремля не мають регулярного спілкування з Ілоном Маском. 

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомляло, що термінали супутникового інтернет-зв'язку компанії SpaceX, яка належить Ілону Маску, Starlink допомогли російським військам просунутися на фронті в Україні. З їх допомогою росіяни захопили місто Вугледар Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.10.2024 11:56