Фото: Twitter Дуди

"Імперія вбиває": Дуда висловився про війну Росії з Україною

Російська Федерація хоче експлуатувати Україну, зокрема, економічно. Вторгнення РФ на території нашої держави має неоколоніальний характер.

Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда, пише Polskie Radio.

Глава Польщі переконаний, що росіяни хочуть завоювати й експлуатувати своїх сусідів, що є продовженням історичного колоніалізму.

"Імперія викрадає людей, зокрема дітей, і відправляє їх углиб РФ. Українці стверджують, що росіяни викрали понад 100 тисяч дітей. Якщо хтось не підкоряється її волі — імперія вбиває. Хіба це не звучить знайомо? Чи не траплялося такого в історії багатьох країн? Я кажу це відкрито, тому що в минулому Польща була жертвою жорстокої політики сусідніх імперій", — заявив Дуда.

Також президент Польщі додав, що підтримка жителів менш розвинених країн має залишатися одним із пріоритетів Європейського Союзу. При цьому він зазначив, що ці країни також сильно постраждали внаслідок вторгнення РФ в Україну, зокрема через зростання цін на харчові продукти.

Раніше повідомлялось, що вступ Фінляндії та Швеції в НАТО блокується Туреччиною, щоб догодити російському диктатору Володимиру Путіну. Лідер країни  Реджеп Тайїп Ердоган може зіграти на руку Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2023 21:43