Фото: vikna.tv

Білий дім: Іран передав Росії дрони для ударів по Україні, країни будують завод з виробництва БпЛА

Російська Федерація поглиблює оборонну співпрацю з Іраном. Ворожа армія отримала сотні бойових безпілотників, які будуть використані для ударів по Україні.

Про це повідомляє Reuters.

За даними Білого дому, безпілотники були зібрані в Ірані, перевезені через Каспійське море, а потім використані російськими військами проти України.

"В останні тижні Росія використовувала іранські БпЛА для ударів по Києву і залякування українського населення, і схоже, що російсько-іранське військове партнерство поглиблюється. Ми також стурбовані тим, що Росія працює з Іраном над виробництвом іранських БПЛА всередині Росії", — заявив офіційний представник Білого дому Джон Кірбі.

Кірбі наголосив, що Росія отримує з Ірану матеріали, необхідні для будівництва заводу з виробництва безпілотників. Він може бути повністю запущений на початку 2024 року.

"Ми публікуємо супутникові знімки планованого розміщення заводу з виробництва БПЛА в особливій економічній зоні "Алабуга" в Росії", — сказав він.

Кірбі сказав, що Росія пропонує Ірану безпрецедентну співпрацю в галузі оборони: в тому числі з ракет, електроніки та протиповітряної оборони. 

"Це повномасштабне оборонне партнерство, яке завдає шкоди Україні, сусідам Ірану та міжнародній спільноті", — додав чиновник.

Кірбі наголосив, що передача дронів є порушенням правил ООН, і США будуть прагнути притягнути обидві країни до відповідальності.

"Ми продовжимо вводити санкції щодо суб'єктів, причетних до передачі іранської військової техніки в Росію для використання в Україні", — заявив Кірбі.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що отримання Іраном ядерної зброї загрожує безпеці всього Близькосхідного регіону. Тому Сполучені Штати Америки зроблять усе можливе для, щоб Тегеран не отримав її.

Раніше повідомлялось, що Іран продав країні-агресорці Росії озброєння для війни проти України на понад мільйон доларів. Зокрема, війська РФ отримали танкові та артилерійські боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 18:55