Фото: росЗМІ

Існує загроза з моря: Росія вивела на бойове чергування кілька ракетоносіїв

Станом на ранок 7 червня Російська Федерація вивела у Середземне та Азовське моря чотири ракетоносії. Існує загроза обстрілів України крилатими ракетами типу "Калібр".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

Там наголосили, що в Чорному морі один ворожий корабель, в Азовському морі 10 ворожих кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет. У Середземному морі один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до восьми ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — шість суден, з них одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — вісім суден, з них два рухалось з протоки Босфор", — пишуть військові.

Росія вивела ракетооносії в Азовське та Середземне моря

Інфографіка: ВМС України

Нічний обстріл України 7 червня: що відомо

Нагадаємо, у ніч на 7 червня, після 02:38, у столиці України та більшості областей пролунали сигнали повітряної тривоги. Були зафіксовані пуски крилатих ракет. За кілька годин до цього Повітряні сили попереджали про зліт чотирьох російських бомбардувальників Ту-95. Військові не вказували назву російського аеродрому, звідки було зафіксовано активність ворожої авіації.

Також ввечері 6 червня російські загарбники випустили по території України іранські дрони-камікадзе типу "Шахед".

Вже після пусків ракет вночі у Хмельницькій області було гучно. У регіоні лунали вибухи — вони пов'язані із ракетною атакою ворога. Перші звуки вибухів жителі області чули після 04:00. Вдруге неспокійно у регіоні було після 04:30. Відбої повітряних тривог почалися о 04:59.

Раніше стало відомо, що у ніч на 7 червня Польщі разом із союзниками довелось підняти військові літаки у повітря через ракетну атаку Російської Федерації на Україну.

За даними Київської ОВА, протягом всієї ночі 7 червня ворог атакував область безпілотниками та ракетами. Внаслідок ворожих ударів сталася пожежа на одному з промислових обʼєктів на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 08:05