Даяна Ястремська. Джерело: Australian Open

Історичні результати тенісистки Ястремської: українка виграла восьмий матч поспіль на Australian Open (відео)

Українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла у півфінал Australian Open-2024, здолавши чешку Лінду Носкову. Таким чином українка досягнула історичного результату.

Чвертьфінальний матч Australian Open-2024 тривав одну годину 20 хвилин. Українка закінчила його з рахунком 2:0 (6:3, 6:4).

Це перший в історії її вихід до півфіналу на рівні всіх елітних світових турнірів. Попередній найкращий результат Ястремська теж встановила на Australian Open-2024, дійшовши до чвертьфіналу. Перед цим українка грала лише на стадії 1/8 фіналу на Вімблдоні 2019 року.

Ястремська — перша українка в історії, яка дійшла до півфіналу на Australian Open. До розіграшу цього турніру авторкою найкращого результату була Еліна Світоліна, яка виходила до чвертьфіналу 2018 та 2019 років.

Півфінал Ястремської також є повторенням історичного рекорду України на всіх елітних турнірах. Перед цим туди проходила лише Еліна Світоліна (тричі): на Вімблдоні 2019 та 2023 років, а також на US Open-2019.

Ястремська — п'ята в історії світового тенісу, яка зіграє у півфіналі елітного турніру, вийшовши в основну сітку з кваліфікаційних змагань. Востаннє це вдавалося британці Еммі Радукану на US Open-2021, який вона завершила перемогою. Також вона стала наймолодшою українською тенісисткою в історії у півфіналі елітного турніру. Даяна зіграє на цьому рівні у 23 роки.

Загальний рахунок 8:0 — повторення найдовшої серії перемог Ястремської на турнірах з 2018 року. Востаннє вона так виступала у жовтні 2018 року: перемогла на турнірі в Гонконгу та дійшла до півфіналу у Люксембурзі. У рейтингу WTA Ястремська піднялася на 29 місце та стала третьою ракеткою України.

Після перемоги Даяна Ястремська традиційно присвятила свій успіх Україні, зробивши відповідний напис на камері. Цього разу вона написала, що пишається стійкістю українців.

Наступною суперницею Ястремської стане переможниця протистояння нейтральної тенісистки Анни Калінскої (Росія) та китаянки Цінь Вень Чжен. Півфінальний матч за участі Ястремської відбудеться у четвер, 25 січня, о 10:30.

Нагадаємо, що на попередній стадії австралійського турніру Ястремська вибила білоруску Вікторію Азарєнко, яка виступає під нейтральним статусом. Таким чином Україна отримала другу представницю у чвертьфіналі Australian Open-2024. Туди також потрапила Марта Костюк, яка згодом не подолала чвертьфінальний бар’єр.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.01.2024 08:19