Фото: ДСНС

Із Дніпра дістали уламки "Шахеда", який атакував Київ (фото)

Водолази-сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій вилучили з Дніпра безпечні залишки російського дрона, який впав у річку після однієї з повітряних атак окупантів на Київ. 

Як повідомляє прес-центр ДСНС, робота під водою вимагала максимальної точності та обережності, адже будь-які залишки боєприпасів можуть нести потенційну загрозу.

Зазначається, що ця операція була проведена у важких умовах, проте завдяки професійним діям саперів оперативно було обстежено визначену ділянку акваторії. Так, на глибині 12 метрів за 60 метрів від берега сапери виявили уламки безпілотника. 

Вилучили уламки безпілотника з Дніпра

Фото: ДСНС

"Після підйому безпілотника, його фрагменти були доставлені на берег для детального аналізу спеціалістами", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Також сапери закликали громадян проявляти максимальну обережність та у жодному разі не знімати на відео моменти падіння ракет або безпілотників.

"Якщо ви стали свідками таких подій, негайно викликайте Службу порятунку за номером "101". Не наближайтеся до місця падіння та не торкайтеся уламків. Такі об’єкти можуть приховувати небезпеку і вимагають професійного знешкодження. Бережіть себе!" — наголосили рятувальники.

Нагадаємо, раніше водолази-сапери Державної служби надзвичайних ситуацій вилучили з акваторії Дніпра частину російського безпілотника. Дрон впав у річку під час однієї з повітряних атак окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.09.2024 06:30