Фото: koda.gov.ua

"Його кроки ведуть до третьої світової війни": Зеленський висловився про агресію Путіна

Кроки російського диктатора Володимира Путіна, які він зараз робить, неминуче ведуть до третьої світової війни. Світ повинен об'єднатися проти Росії та її агресивної політики.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю СBS.

"Путін став в один рядок з раком, ВІЛом, ковідом. Ви повинні зрозуміти, якщо суспільство Росії не розуміє, що ця трагедія буде на їхніх плечах, що це буде на їх совісті. Якщо вони не розуміють, то світ повинен об'єднатися і сказати", — наголосив Зеленський.

За словами глави держави, у Російської Федерації є потужні сусіди, які можуть вплинути на главу Кремля.

"Я не говорю про багатомільйонні нації, є мільярдні нації, які повинні просто йому сказати, що твої кроки (Путіна, — ред.) — це кроки, які ведуть до третьої світової війни й винен в третій світовій війні будеш тільки ти — одна людина, одна хвороба", — додав Зеленський.

Президент нагадав, що війна забирає життя, хоча це неприродне лихо.

"Саме руками Путіна створена трагедія у світі, яка забирає життя мирних людей. Ось на що повинні звертати увагу країни світу. Це найголовніше. Боріться там, де нічого не працює, думайте, підключайте мозок розумних і талановитих людей всього світу там, де є виклик, там де планети може не бути, там, де життя скорочується. Перемагайте ВІЛ, перемагайте рак, перемагайте ковід, перемагайте те, що дійсно є трагедією. Але вибачте, де ковід, і де Путін", — додав Зеленський.

Нагадаємо, на думку Зеленського, українській армії важливо просуватись вперед хоч на невеликі відстані й не давати перепочинку президенту країни-агресора Володимиру Путіну. Водночас глава держави визнав, що прогрес у контрнаступі повільний.

Глава держави запевнив, що керівництву України вже відомо, де Сили оборони можуть прорвати оборону російської армії. Водночас наразі потрібно зберігати інформаційну тишу, щоб не зашкодити українським військам.

Також Зеленський наголосив, що основним недоліком російської армії є радянський підхід до управління військами. Водночас окупанти не володіють такою мобільністю як Збройні сили України.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що економіка Російської Федерації протримається недовго й незабаром там припиниться потік зброї. Водночас Кремль отримає відповідь на удари по українській критичній інфраструктурі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

 
Війна, 18.09.2023 11:52