Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Кабмін підтримав ініціативу Зеленського про створення Сил безпілотних систем: скільки коштів виділили на дрони

В Україні на законодавчому рівні з'явиться новий рід військ — Сили безпілотних систем. Кабінет міністрів схвалив відповідний законопроект та виділив на закупівлю дронів 24 мільярди гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 20 серпня.

"За ініціативи президента Володимира Зеленського в структурі ЗСУ створений окремий рід військ — Сили безпілотних систем. Україна — перша держава у світі, яка завершує їх комплектування", — зазначив він.

Шмигаль підкреслив, що "у виробництві та застосуванні безпілотників Україна зробила справжній прорив". Наразі державою вже законтрактовано один мільйон дронів. До того 500 українських компаній виробляють БпЛА.

"Рухаємося далі. Уряд виконує доручення Верховного головнокомандувача і схвалює законопроект, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем", — заявив прем'єр.

Також 20 серпня уряд виділив на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони 24 мільярди гривень.

"Україна у війні з Росією робить ставку на інновації, асиметричні відповіді та підходи. У цьому запорука нашої стійкості та майбутньої перемоги", — підсумував очільник українського уряду.

Нагадаємо, 25 червня президент Володимир Зеленський підписав указ, затвердивши рішення Ради національної безпеки та оборони про створення Сил безпілотних систем в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 13:22