Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Кабмін виділив понад мільярд гривень для бюджету однієї з областей

У п'ятницю, 27 жовтня, Кабінет міністрів України виділив понад один мільярд гривень для бюджету Луганської області та бюджетів 119 територіальних громад.

Про це повідомив глава уряду України Денис Шмигаль.

За його словами, країна працює над відновленням держави. Особливу увагу приділяють тим регіонам, які зазнають найбільше руйнувань від дій агресора.

"Також ухвалюємо ще один документ, спрямований на підтримку регіонів. Цьогоріч ми передбачили більш ніж 23 мільярди гривень для громад, які зазнали найбільшого впливу від агресії Росії", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це кошти на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування. Від початку 2023 року за цією програмою було виплачено 14,7 мільярда гривень регіонам, які постраждали від війни.

"Сьогодні виділяємо ще один мільярд 153 мільйони гривень для бюджету Луганської області та бюджетів 119 територіальних громад", — додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль заявляв, що Україна потребуватиме близько 42 мільярди фінансової підтримки, щоб закрити дефіцит бюджету у 2024 році. Шмигаль додав, що Україна розраховує на підтримку партнерів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.10.2023 17:23