Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Україна отримала від Євросоюзу дев’ятий транш макрофінансової допомоги: Шмигаль озвучив суму

Європейський Союз надав Україні дев’ятий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 мільярда євро. Триває також робота над новою довгостроковою програмою.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Загалом бюджетна підтримка ЄС 2023 року вже становить 15 мільярдів — це один із найважливіших факторів, який допомагає Україні бути економічно сильною та стійкою", — зазначив він.

За його словами, зараз спільно з Єврокомісією Україна працює над новою довгостроковою програмою Ukraine Facility загальним об'ємом у 50 мільярдів євро та розраховує наступного року отримати з них 18 мільярдів євро.

"Вдячний європейським партнерам за непохитну солідарність з Україною", — підсумував Денис Шмигаль.

Восьмий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 мільярда євро від Європейського Союзу Україна отримувала у 20-их числах вересня цього року.

Раніше прем’єр-міністр України розповідав, що ми вже отримали від Сполучених Штатів Америки 522 мільйони доларів для закупівлі енергетичного обладнання. Також ці кошти спрямують для підтримки та захисту енергетичної системи нашої держави.

Нагадаємо, Денис Шмигаль під час виступу на щорічних осінніх зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку 12 жовтня заявляв, що Україна потребуватиме близько 42 мільярди фінансової підтримки, щоб закрити дефіцит бюджету 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.10.2023 13:30