Джерело: Telegram Рамзана Кадирова

Кадиров заявив про готовність звільнити 20 українських солдатів в обмін на зняття санкцій: реакція Буданова

Чеченський ватажок Рамзан Кадиров запропонував звільнити два десятки українських військовополонених. В обмін на це він хоче, аби з членів його родини зняли західні санкції.

Заяву Кадирова опублікували російські пропагандистські канали.

Список прізвищ військовополонених Кадиров нібито передав Скотту Ріттеру, колишньому інспектору ООН зі спостереження за ліквідацією іракської зброї масового знищення. Він 4 січня приїжджав до Грозного. Ріттер раніше просував кремлівський наратив, що "Захід контролює Україну та використовує її у своїх цілях".

Також на зустрічі з Ріттером показали ролик, на якому чоловіки у формі ЗСУ просять зняти "абсурдні санкції, які ні на що не впливають" із неповнолітніх родичів Кадирова, його коней, літаків, на яких літав Кадиров.

"Я воював і буду воювати проти керівництва США та західних країн, європейських країн, доки вони не змінять позицію та ставлення до нашої держави та мусульман усього світу. Тож проти мене запровадьте, що хочете, але сім'ю, матір не чіпайте. Якщо Україні важливе життя цих людей, якщо вони такі патріоти та хочуть возз'єднати сім'ї, хай обміняють на санкції своїх солдатів", — заявив Кадиров.

Натомість начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначив, що для нього дивними виглядають заяви через медіа.

"Якщо людина хоче щось вирішити, він знає, як і на кого треба вийти. Якщо не знає, йому підкажуть, але повірте мені, він знає. А пропонувати через медіа: "зніміть санкції з моєї родини" третім країнам і віддайте мені моїх коней, які перебувають в іншій державі — це трохи дивно, як на мене", — сказав Буданов.

Нагадаємо, що після ударів українських сил по військових об'єктах в окупованому Криму з'явилася інформація про можливу загибель начальника генштабу збройних сил Росії Валерія Герасимова. Однак українська розвідка не має у своєму розпорядженні підтверджень цієї інформації. Про це розповів Кирило Буданов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 22:35