Камала Гарріс. Фото: x.com/KamalaHarris

Камала Гарріс стала офіційним кандидатом у президенти США, — WP

У п'ятницю, 2 серпня, віце-президентку Сполучених Штатів Америки Камалу Гарріс офіційно затвердили як кандидатку у президенти від Демократичної партії.

Про це пише The Washington Post.

За даними видання, Гарріс набрала достатню кількість голосів від делегатів Демократичної партії, щоб отримати номінацію на президентські вибори. В голосуванні взяли участь близько чотирьох тисяч обранців. 2 серпня за американську посадовицю віддали свій голос 3923 демократи. 

"Для мене велика честь бути ймовірним кандидатом від Демократичної партії на пост президента Сполучених Штатів. І я скажу вам, що невтомна праця наших делегатів, наших державних лідерів і персоналу відіграла ключову роль у тому, щоб цей момент став можливим", — заява Гарріс під час телефонної розмови з прихильниками.

Відомо, що голосування, яке розпочалося 1 серпня, триватиме до понеділка. Остаточні результати стануть відомі в ніч проти 6 серпня. Проте віце-президентка уже подолала бар’єр більшості і буде офіційно кандидатом у президенти.

"Той факт, що ми можемо сказати сьогодні — лише через день після початку голосування — що віце-президент подолав бар’єр більшості і буде офіційно нашим кандидатом наступного тижня, люди, це просто чудово", — заявив голова Національного комітету Демократичної партії Джеймі Гаррісон.

Нагадаємо, раніше американські видання зазначили, що російське керівництво побоюється перемоги на виборах у США представниці демократів Камали Гарріс. У Кремлі переконані, що в такому випадку природа американської політики стане, на їхній погляд, "ірраціональною, непрагматичною і саморуйнівною".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2024 20:58