Фото: Pixabay

Канада вводить нові санкції проти Росії через смерть Навального

У неділю, 3 березня, уряд Канади оголосив про новий раунд санкцій проти Росії. Їх запроваджують через смерть опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані канадського уряду.

Наголошується, що нові санкції спрямовані проти шести російських посадовців. Водночас імена та прізвища, тих хто потрапить під обмеження, поки не розкриваються.

Проте міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі уточнила, що санкції будуть спрямовані проти високопосадовців і високопоставлених співробітників російської прокуратури, судових і пенітенціарних служб.

Як відомо, 16 лютого управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу повідомило про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії. Там він відбував свій термін. 

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що опозиціонера вбив російський диктатор Володимир Путін, як і тисячі інших закатованих.

24 лютого тіло російського опозиціонера Олексія Навального передали його матері. Це сталося після численних вимог і доволі тривалого його тримання в морзі. Вже 1 березня в Москві відбулося прощання то похорон російського опозиційного політика Олексія Навального

Нагадаємо,  23 лютого Європейський союз ухвалив 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти країни-агресорки Росії

Загалом обмежувальні заходи ЄС поширюються вже на понад 2000 фізичних та юридичних осіб. Всі хто потрапив під обмеження підлягають замороженню активів, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичні особи також підпадають під заборону на в’їзд, яка забороняє їм в’їзд або транзит через територію ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 03.03.2024 17:20