Фото: Вікіпедія

"Канцлер вічної війни": колишній генсек НАТО розкритикував Шольца через вагання у підтримці України

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен переконаний, що Німеччина робить недостатньо для підтримки України у війні з Російською Федерацією. Зокрема, німецький канцлер Олаф Шольц надто вагається в питанні збройної підтримки України для захисту від атак Москви.

Таку заяву Расмуссен зробив в інтерв’ю німецькому телеканалу n-tv.

"Багато що змінилося на краще. Сьогодні Німеччина є другим за величиною союзником України після США. Я дійсно ціную це. Однак я вважаю, що в Німеччині було дуже багато вагань, коли справа доходила до важливих рішень щодо постачання озброєнь", — сказав він. 

Расмуссен наголосив, що всі пам'ятають місяці дискусій про танки "Леопард", а сьогодні Шольц відмовляється постачати ракети великої дальності Taurus. 

"Я справді не розумію, чому. Ці коливання лише дають Путіну додатковий стимул продовжувати війну. Поки ми обговорювали танки "Леопард-2", він зміцнював російську оборону на Сході України. Це зробило повернення українцями втрачених земель ще важчим та кривавим", — підкреслив колишній очільник НАТО.

Як зазначає екс-глава Альянсу, вагання ведуть не до миру, а до нескінченної війни. 

"Я помітив, що канцлер Шольц хоче, щоб його вважали канцлером миру. Але я маю сказати, що подальші коливання не зроблять його канцлером миру. Навпаки, це зробить його канцлером вічної війни", — додав Андерс Фог Расмуссен.

Нагадаємо, раніше заступник командувача Об’єднаним військово-морським командуванням НАТО адмірал Дідьє Малетер заявив, що у Північноатлантичному альянсі попереджають, що через дії Росії під загрозою перебуває безпека мільярда людей в Європі. Росіяни вдалися до тактики гібридної війни та намагаються уразити вразливі місця підводної інфраструктури Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.06.2024 14:41