Фото: соцмережа X Пола Йонсона

У міноборони Швеції назвали головну ціль Путіна щодо ЄС і НАТО

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон переконаний, що напад Росії на країни НАТО не є неминучим, але Москва й далі має на меті розділити союзників по Альянсу та в Європейському Союзі.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю Bild.

"Я не хочу говорити, коли Росія нападе, бо очевидно, що це не є неминучим. Але нам потрібно прояснити деякі речі щодо Росії. По-перше, ми маємо справу з Росією, яка готова піти на серйозні політичні та військові ризики. Нам також має бути ясно, що Росія має великі амбіції щодо перестановки своїх збройних сил. Найкраще, що ми можемо зробити для підтримки миру в Європі, це зміцнити НАТО і зосередитися на стримуванні та обороні", — сказав Йонсон.

Глава міноборони Швеції також наголосив, що його висловлювання полягають не в тому, щоб викликати паніку, а в тому, щоб підвищити обізнаність громадськості про те, що обстановка в галузі безпеки є найбільшою проблемою з часів закінчення Другої світової війни. 

"У нас немає НАТО, щоб виграти цю війну. У нас є НАТО, головна мета якого — запобігти війні та запобігти війні в Європі. Я думаю, що Кремль і сам Путін усвідомлюють, що вони програють цю війну. Але я вважаю, що Росія дуже зацікавлена ​​в тому, щоб нас політично поділити як усередині ЄС, так і в НАТО", — додав Пол Йонсон.

Нагадаємо, раніше заступник командувача Об’єднаним військово-морським командуванням НАТО адмірал Дідьє Малетер заявив, що у Північноатлантичному альянсі попереджають, що через дії Росії під загрозою перебуває безпека мільярда людей в Європі. Росіяни вдалися до тактики гібридної війни та намагаються уразити вразливі місця підводної інфраструктури Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 30.06.2024 12:38