Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У США та Британії виникли непорозуміння через можливий вступ України до НАТО, — ЗМІ

Велика Британія та США не знаходять точок дотику в суперечці щодо можливості України вступити в НАТО. Це сталося після того, як американські чиновники заявили, що український шлях до членства не варто називати "незворотнім".

Таку інформацію оприлюднило видання The Telegraph. Журналісти зазначили, що Вашингтон начебто занепокоєний планами дати президенту України Володимиру Зеленському нові гарантії членства в НАТО на саміті, який відбудеться наступного місяця.

Водночас Велика Британія підтримала пропозицію деяких європейських держав-членів Північноатлантичного альянсу схарактеризувати шлях України до вступу в альянс як "незворотній" у спільній заяві.

Однак у США вважають, що формулювання мають бути пом'якшені, описуючи процес як "добре освітлений міст" до членства без конкретних термінів.

За інформацією журналістів, на майбутньому саміті НАТО не ухвалять жодних додаткових запевнень щодо термінів вступу України, але нададуть нові гарантії безпеки з боку членів Альянсу.

Як відомо, останнім часом бажання України про вступ до НАТО набуло відчутних контурів. Київ подав офіційну заявку на членство в Альянсі, знаменуючи важливий крок на цьому шляху. Щоправда, президент США Джо Байден не відкинув інших варіантів захисту України від повторного вторгнення Росії. Однак, попри це, вступ до НАТО залишається для України історичним пріоритетом.

Нагадаємо, вчора генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на спільній прес-конференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном після зустрічі у Вашингтоні, що союзники обговорюють та вирішують низку питань щодо перспектив України в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.06.2024 09:52