Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У НАТО обговорюють зобов'язання України для вступу в Альянс, — ЗМІ

Сполучені Штати Америки та їх союзники у Північноатлантичному альянсі обговорюють питання стосовно зобов'язань України для вступу в НАТО, які оголосять на 75-му саміті Альянсу у Вашингтоні.

Як повідомляє CNN, наразі дискусії тривають серед основних союзників. Водночас європейські партнери критикують США, що вони не хочуть "заходити далеко" у питанні членства України. Серед критиків країни, чиї кордони межують з Росією.

Зазначається, що офіційні представники Вашингтону та Берліну запропонували, щоб НАТО в ході саміту, який пройде у Вашингтоні з 9 по 11 липня, пообіцяв, що Україна має певний "міст" до членства в Альянсі, а не "незворотний шлях". 

Видання наголошує, що один з американських посадовців зазначив, що представники адміністрації Байдена не вважають, що слово "незворотний" підтримують всі країни-члени НАТО. Зокрема, йдеться про Угорщину. Водночас деякі члени Альянсу неохоче вживають це слово, адже Києву ще потрібні демократичні та антикорупційні реформи. Зазначається, що більшість країн центральної Європи висловлюють розчарування стосовно неоднозначності та зволікання адміністрації Байдена.

CNN додає, що, за словами одного з чиновників зі східної Європи, США залишаються "гнучкими" перед офіційними зустрічами, які заплановані наступного місяця. Важливо наголосити, що комюніке НАТО ще не ухвалене, а питання активно обговорюють.

Нагадаємо, 19 червня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна буде в центрі уваги на саміті Північноатлантичного альянсу, що пройде на початку липня у Вашингтоні. Зокрема, країни-учасники заходу зосередяться на зміцненні перемоги Києва у довгостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 16:36