Фото: Світлана Гринчук. Джерело – mev.gov.ua

Катастрофічні наслідки: у Міндовкіллі назвали суму збитків, яких завдала Росія екології України

Росія з початку повномасштабної війни завдала Україні значної шкоди клімату. Загальна сума збитків становить понад два трильйони гривень.

Про це повідомила міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук в інтерв'ю "Укрінформ".

"Уже зафіксовано понад шість тисяч різних кейсів. За підрахунками, це десь 2,6-2,7 трильйона гривень", — зазначила вона.

За її словами, шкода, завдана довкіллю, є "однією з найбільших у грошовому еквіваленті, тому що це величезна кількість пошкоджених та знищених сільськогосподарських земель, лісових угідь природоохоронного та промислового статусу, забруднених басейнів наших водних артерій".

За підрахунками Міндовкілля, щодня фіксуються пожежі на сотнях гектарів лісів, для гасіння яких неможливо використовувати традиційні засоби через замінування. Кількість замінованих лісів оцінюється у півмільйона гектарів.

Гринчук додає, що наразі 20% природоохоронних територій України перебувають під окупацією або в зоні бойових дій. За підрахунками фахівців міністерства, орієнтовна шкода природно-заповідному фонду України становить майже 650 мільярда гривень.

Нагадаємо, раніше армія Російської Федерації атакувала Харківську область. Через російську агресію загорілось поле пшениці площею понад 100 гектарів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 20:10