Фото: Генштаб ЗСУ

Київ уночі атакували півтора десятка "шахедів": чи були влучання у столиці

У ніч на понеділок, 7 жовтня, російська армія здійснила масовану атаку безпілотниками типу "Шахед" по Києву. На столицю летіло півтора десятка ворожих дронів, які збила протиповітряна оборона.

Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Посадовець зазначив, що це була четверта повітряна атака на Київ з початку жовтня. Російська армія знову застосувала безпілотні літальні апарати. 

"На Київ дрони заходили хвилями та з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі й сумарно тривала понад дві години. Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено приблизно півтора десятка російських дронів. Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені", — йдеться у повідомленні Попка.

За словами начальника КМВА, інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що впродовж минулого тижня російські загарбники застосували проти України близько 20 ракет, понад 800 керованих авіаційних бомб і майже 400 ударних безпілотників.

Нагадаємо, 6 жовтня російські окупанти завдали удару ракетою Х-22 по Краматорську. Внаслідок рашистської атаки пошкоджено пожежно-рятувальну частину.

Також у неділю, 6 жовтня, російські загарбники скинули на Костянтинівку Донецької області одразу три керовані авіаційні бомби. Внаслідок ворожої терористичної атаки загинула людина.

Станом на ранок 7 жовтня Російська Федерація вивела в акваторію Чорного моря військові кораблі, які є носіями "Калібрів". Україну можуть атакувати 24 ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 08:01