Фото: president.gov.ua

Київ зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО, — Зеленський

Під час вечірнього відеозвернення 16 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО. Наша держава потребує захисту неба, постачання систем протиповітряної оборони та ракет. 

Текст звернення з'явився на сайті президента. Глава держави наголосив, що Україна працює щодня без жодної перерви заради більших можливостей у світі — у відносинах з партнерами. 

"Працюємо заради того, щоб отримати більше реальної допомоги. Заради того, щоб досягти справжньої рівності у захисті від терору, коли й для нас тут, в Україні, у Європі, і в інших частинах світу діятимуть однакові, дійсно рівні правила, коли ми стикаємося з однаковими проявами терору, однаковими ударами ракет і дронів", — сказав Зеленський.

Він повідомив, що за останні дні багато ходило розмов про різні конфлікти  у Європі, і на Близькому Сході. За словами президента, це різні рівні загроз, різний повітряний простір, хоча однакові "шахеди" та балістика. 

"Про різні загрози ескалації. Але хіба життя людські різні, хіба різна гідність у людей? Ні. Однаково кожне життя ми цінуємо. Повинні цінувати. Повинні захищати на одному рівні від терору. Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання ППО, відповідних систем і ракет", — сказав глава держави.

Зеленський також висловив подяку всім, хто допомагає, кожному й кожній, хто захищає державу, наших людей та звичайну, однакову для всіх народів справедливість. 

"І хай буде вічною та світлою пам’ять усіх українців, які віддали своє життя заради України!" — додав президент України.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Додамо, 10 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 20:24