Скріншот з відео

Китайська співачка після "Катюши" у Маріуполі заявила про "вбивства дітей нацистами": поряд з нею засвітився чоловік-чиновник

Китайська співачка Ван-Фан, яка заспівала радянську пісню "Катюша" у зруйнованому драматичному театрі у Маріуполі, розповіла на російському телебаченні про "нацистів в Україні". У китайській делегації також був її чоловік-чиновник.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Так, на відео поруч зі співачкою Ван-Фан, яка говорить гаслами російської пропаганди про "знищення дітей Донбасу", її чоловік Чжоу Сяопін. Відомо, що він є членом Народної політичної консультативної ради, що підпорядковується Компартії Китаю.

Фото: "Дзеркало тижня"

Співробітник Інституту досліджень національної оборони та безпеки в Тайбеї Юрій Пойта зберіг та оприлюднив у Facebook скріни дописів Сяопіна у китайській соцмережі Weibo. Зокрема, у них він підтримує дружину та звинувачує у руйнуванні драмтеатру не Росію, а Україну.

Також у дописах китайського посадовця, які він згодом видалив, багато й іншої російської пропаганди, зокрема, про "захист місцевих жителів від атак НАТО". 

Раніше повідомлялося, що до складу китайської делегації входять лише проросійські блогери та журналісти. Чи був Чжоу Сяопін саме у Маріуполі, невідомо.

Варто зазначити, що сама співачка на російському телебаченні говорила в дусі роспропаганди — заявляла про "нацистів в Україні" й "убитих нацистами дітей Донбасу".

У мережі звернули увагу, що жінка часто поглядала на стіл, ніби читаючи заздалегідь підготовлений текст. Також коментатори зауважили, що промова китайської співачки дуже схожа на методичку росіян про "нацистів в Україні".

Варто додати, що у Міністерстві закордонних справ України назвали "виступ" Ван-Фан на руїнах знищеного росіянами театру прикладом повної моральної деградації. МЗС також ініціює заборону в’їзду до України для всіх китайських "гастролерів".

Нагадаємо, 8 вересня китайська "оперна співачка" Ван-Фан виконала пісню "Катюша" на руїнах драматичного театру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей.

Додамо, українська співачка Ані Лорак, родом із Буковини, яка тривалий час живе і працює в Росії, обурилась, що в ЗМІ регулярно зʼявляється інформація про військову допомогу ЗСУ, яку вона нібито надає. Вона заявила, що допомагає біженцям, але військову допомогу не надає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 17:23