Фото: ілюстративне. Джерело: mukachevo-rada.gov.ua

Кияни можуть оплатити борг за комуналку частинами: як це зробити

Жителі Києва, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги, мають право розрахуватися з боргами частинами. Задля цього необхідно підписати договір щодо реструктуризації боргу.

Як повідомляє Центр комунального сервісу, відповідний крок дозволить громадянам уникнути подальшого накопичення боргів під час опалювального сезону та нарахування пені.

Також це надає можливість оформити житлову субсидію, що допоможе спростити оплату комунальних послуг. Укласти такий договір і оплачувати борг частинами можна в одному з районних сервісних центрів ЦКС або підписати дистанційно за допомогою електронного цифрового підпису.

Задля укладення цього договору потрібно мати:

  • заяву паспорт або ID-картку разом із випискою з Єдиного державного демографічного реєстру;
  • картку платника податків (РНОКПП або ІПН);
  • документ, який підтверджує право власності або користування житлом, та витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;
  • довіреність представника та його паспорт, якщо договір укладатиме представник власника.

"Користуючись такою можливістю, впродовж дев’яти місяців цього року, кияни уклали 934 договори, з яких 593 — за послуги з постачання гарячої води та теплової енергії", — зазначили у ЦКС.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді повідомляли, що українці, які не здатні самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право на призначення житлової субсидії. Громадянам, яким через заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відмовили у наданні житлової субсидії, на наступний період для одержання виплат необхідно документально або підтвердити сплату заборгованості, або укласти договір про її реструктуризацію, або оскаржити у суді заборгованість, яку споживач не визнає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.10.2024 11:38