Фото: Офіс президента

Коаліція винищувачів: Зеленський розповів про важливу домовленість із партнерами

Під час візиту до Молдови президент України Володимир Зеленський провів неформальну зустріч із лідерами європейських країн у межах коаліції винищувачів.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

У переговорах взяли участь: прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

За даними ОП, лідери обговорили практичні питання, пов’язані з початком тренування українських пілотів на винищувачах F-16 та літаках інших типів. Сторони домовилися почати цей процес найближчим часом. Учасники зустрічі також торкнулися питань майбутнього постачання літаків і створення необхідної для них інфраструктури.

"Президент України та європейські лідери домовилися продовжити після майбутніх консультацій з американською стороною роботу над офіційним рішенням про створення коаліції бойових літаків ("Небесного щита України") на наступній зустрічі у форматі "Рамштайн", — додали в ОП.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у четвер, 1 червня, прибув до Молдови. Там гарант взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Додамо, у середу, 31 травня, президент України Володимир Зеленський відвідав Одещину з робочим візитом. Там гарант провів нараду з військовим командуванням та керівниками правоохоронних органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 20:18