Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

Коли парламент розгляне законопроект про мобілізацію: відповідь Арахамії

Кабмін повинен був надати Верховній Раді законопроект про мобілізацію у п'ятницю, 26 січня. На цей момент відома дата, коли документ буде розглянутий у першому читанні.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише LB.ua.

"6 лютого буде проголосовано перше читання. Я б хотів, розуміючи, що армія чекає цього законопроекту, проголосувати в першому і в цілому",
— заявив він.

За словами голови фракції "Слуги народу", першу версію законопроекту та правки до нього нардепи вивчали кілька днів, а потім відправили документ назад в уряд на доопрацювання. Також, підкреслив Арахамія, що через опір двох опозиційних фракцій проголосувати за законопроект у цілому не вдасться.

"Тому ми зробимо перерву на тиждень, проголосуємо скорочення строків, і через тиждень, 13 чи 14, проголосуємо в другому читанні. Підемо спецпроцедурою і якось там висидимо та зробимо це для того, щоб це проголосувати", — додав він.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявляв, що у проекті закону Кабміну про мобілізацію нардепів не влаштували положення щодо обмеження конституційних прав громадян, залучення до війська осіб з інвалідністю третьої групи та "електронного розв'язання питань" обліку військовозобов'язаних. Він запевнив, що парламент обов’язково вивчатиме доопрацьований урядом законопроект на відповідність конституційним принципам, правам і свободам людини та громадянина, а також на адаптацію до умов воєнного стану.

У середу, 24 січня, деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що Кабінет міністрів начебто вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроект щодо вдосконалення процесу мобілізації та проходження військової служби. Проте у парламенті запевняють, що ця інформація не відповідає дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 11:51