Денис Малюська. Джерело: Мін'юст

Коли перша група засуджених у складі ЗСУ вирушить на фронт: пояснення Мін’юсту

Перша група засуджених потрапить на фронт до кінця літа цього року. Йдеться про тих, кого звільнили від відбування покарання для служби у Збройних силах України.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в інтерв'ю Financial Times. Він зазначив, що зараз бійці проходять військову підготовку, яка триває не менше двох місяців.

За його словами, після ухвалення закону близько 2 862 ув'язнених звільнили з 5 196. Зокрема, відмову за станом здоров'я отримали 368 осіб.

"У тюремній системі є багато хороших людей, які могли би стати корисними на фронті. Це хороше вікно можливостей розпочати своє життя з нової сторінки", — додав міністр.

Очікується, що нова програма принесе близько п’ять тисяч нових рекрутерів. Водночас, за словами міністра, "найсприятливіші обставини" можуть збільшити цю кількість.

Як відомо, в Україні нещодавно схвалили закон про добровільну мобілізацію в'язнів. Усі ув'язнені можуть подати клопотання про дострокове звільнення та зарахування до лав Збройних сил України. Після цього їх заявки розглядають.

В Україні розпочав діяти схвалений цього року парламентом закон про добровільну мобілізацію в'язнів. Працюють спеціальні комісії, які оцінюють ризики та дають остаточне рішення.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр юстиції Денис Малюська розповідав, що на той момент випадків залучення ув'язнених жінок до лав Збройних сил України не фіксували. Однак закон дає таку можливість. Щоправда, особливого попиту в українській армії на мобілізацію жінок зараз немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 13:32