Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Коли почнеться і завершиться новий навчальний рік: Шмигаль озвучив терміни

У 2023 році навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня. Триватиме навчання до 28 червня 2024 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Обласним військовим адміністраціям за участю засновників закладів освіти забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці. Хочу наголосити! Найголовніше — це питання безпеки дітей та освітнього процесу", — зазначив він.

Також прем'єр-міністр додав, що питанням безпеки навчального процесу мають опікатися місцеві органи влади, і для цього виділений відповідний фінансовий ресурс.

"Побудова комфортних і якісних укриттів - це питання номер один, яке ми ставили перед громадами. Кошти для цього були виділені. Це 1,5 мільярда гривень. Місцева влада і громади відіграю́ть у цих рішеннях головну роль. Ще раз хочу наголосити: головне — це безпека дітей", — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України рекомендує усім університетам та коледжам навчальний 2023 рік розпочати в очній формі навчання та упродовж літа облаштувати укриття. Ця рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які розміщені в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 28.07.2023 18:14