Кирило Буданов. Джерело: Facebook

Коли Путін хоче завершити війну своєю перемогою: Буданов розкрив плани Кремля

Росія хотіла би завершити війну проти України до кінця 2025 року або на початку 2026 року своєю перемогою. Вона прагне пришвидшити процес, бо літа 2025 року в неї розпочнуться серйозні проблеми в економіці та виникне необхідність мобілізації.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час виступу на 20 щорічній зустрічі YES у Києві. Його цитує "Інтерфакс-Україна".

"2025 рік для них, рубіж 2025 року — початок 2026 року — він для них ключовий. Вони й хочуть все це закінчити, тому що, за їхніми власними підрахунками, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, — це горизонт від 30 років, — випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть", — пояснив головний український розвідник.

За словами Буданова, Росія прогнозує, що "всі проблеми в них розпочнуться влітку 2025 року", оскільки об'єднаються як фінансово-економічний фактор, так і соціально-політичний.

"Вони прогнозують, що приблизно в період літа 2025 року негативний вплив на економіку стане дуже відчутним для їхньої країни", — додав керівник ГУР.

Також, за його словами, у Росії дедалі гостріше звучить питання недобору в армію.

"У цей період — влітку 2025 року — вони зіштовхнуться з дилемою — або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба дещо зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути врешті-решт критичним", — зазначив він.

Очільник ГУР додав, що на соціально-психологічний стан населення також вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію Росії, вглиб неї. Посилаючись на російські документи, він зазначив, що в разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаються лише дві наддержави — США та Китай, а місця Росії там не буде.

"Вони це усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому будуть робити все можливе, щоби в їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати, — це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує", — підсумував Буданов.

Нагадаємо, раніше Буданов заявляв, що в російсько-українській війні переламу поки що не сталося. Проте це вже поряд, адже ресурси в жодної зі сторін не є нескінченними, тому все до цього йде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2024 23:58