Фото: detector.media

Коли Рада може розглянути законопроект щодо посилення мобілізації: відповідь нардепа

Верховна Рада цього тижня може розглянути законопроект про посилення мобілізації №10449. Зокрема, обговорення може відбутися вже у середу, 7 лютого.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Урядовий законопроект про мобілізацію буде розглядатись у першому читанні завтра", — наголосив політик.

Водночас народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк заявив, що 6 лютого парламент у ході засідання скоротив строки подачі альтернативних законопроектів про посилення мобілізації та доручив комітету розглянути документ.

Політик зазначив, що відповідне рішення підтримали 237 нардепів. Проти проголосував всього один нардеп. За словами Железняка, скорочення строків відкриває можливість вже на цьому тижні опрацювати документ і винести його на перше читання.

Рада скортила строки подачі альтернатив по законопроекту про посилення мобілізації

Фото: Telegram-канал Ярослава Железняка

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявляв, що на цьому тижні Верховна Рада України може ухвалити в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку", зареєстрований під номером №10449.   

Водночас 5 лютого Комітет Верховної Ради із питань антикорупційної політики визнав оновлений законопроект №10449 про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 14:20