Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

Коли Росія може відновити наміри щодо наступу на Куп’янщині: прогноз Синєгубова

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вважає, що наступ військ країни-агресорки на Куп'янському напрямку сповільнився, проте він може посилитися, як тільки покращиться погода.

В ефірі телемарафону посадовець розповів, що зараз на даному відтинку фронту спостерігається сповільнення військ РФ.

За словами Синєгубова, ворог веде активні штурмові дії на Куп'янському напрямку. За минулу добу бійці ЗСУ відбили сім ворожих штурмових атак.

"Наступ ворога трохи сповільнився. Це пов’язано з тим, що наші Збройні сили завдають їм досить великого ураження, і вони мають відходити і відновлювати свої втрати. Такий наступ йде постійно і хвилями", — наголосив він.

Водночас очільник Харківської ОВА зауважив, що після відновлення та стабілізації погодних умов ворог може відновити активні наступальні дії на Синьківку та Куп’янський район.

"Зараз ми дійсно очікуємо, що після відновлення, після того, як стабілізуються погодні умови, ворог відновить свої наміри щодо наступу на населений пункт Синьківка, Куп’янський район тощо для того, щоб створити для себе умови для можливого блокування самого міста Куп'янська", — зауважив Синєгубов.

Проте, на думку посадовця, говорити "про якісь глобальні штурмові дії наразі немає підстав".

"Однак наразі його намагання, які йдуть вже понад 6 місяців, жодного результату для росіян не принесли. Втрати території нами не допущено. Дійсно, дещо було збільшено "сіру зону", але це об’єктивні дані, оскільки розширився плацдарм ведення активних бойових дій", — додав голова Харківської ОВА.

Нагадаємо, раніше видання The Telegraph з посиланням на власні анонімні джерела заявило про наступ росіян на Харківщині. Наголошувалося, що новий наступ агресора, швидше за все, розпочнеться 15 січня.

Проте начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо спростував інформацію про наступ РФ на Харківщині. За його словами, журналісти "все перекрутили" і в решті матеріалу немає "нічого нового". Він заявив, що The Telegraph посилається на "якісь незрозумілі підрозділи військової розвідки" і матеріал "не вартий уваги".

Водночас аналітики ISW запевнили, що російські окупанти не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 13:59