Фото: Офіс президента

Коли союзники можуть погодити створення фонду для підтримки України: прогноз Столтенберга

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що союзники можуть погодити довгострокову угоду стосовно фінансування України до липня 2024 року.

В інтерв'ю BBC посадовець розповів, що фонд буде створений, попри те, що деякі країни цього тижня висловлювали вагання.

У виданні наголосили, що останніми днями Столтенберг намагався переконати інші країни виділити більше грошей на військові дії в Україні в надії на п’ятирічний фонд у 100 мільярдів євро (86 мільярдів фунтів стерлінгів). 

"Навіть якщо ми віримо і сподіваємося, що війна закінчиться найближчим часом, нам потрібно підтримувати Україну протягом багатьох років, вибудовувати її оборону для стримування майбутньої агресії", — сказав Столтенберг.

За словами Столтенберга, подальша підтримка України є вкрай важливою, адже нашій державі необхідно відбити армію РФ в Україні та змусити Путіна відмовитися від своїх цілей щодо окупації.

Нагадаємо, раніше Єнс Столтенберг заявив, що Україна має сама вирішувати, на які компроміси готова піти у війні з Росією. До того ж він вважає, що "справжній мир" буде досягнутий тоді, коли "Україна переможе".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.04.2024 19:59