Фото: Офіс президента

Україна має сама вирішувати, на які компроміси у війні готова піти, — Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна має сама вирішувати, на які компроміси готова піти у війні з Росією.

В інтерв'ю BBC посадовець розповів, що на сьогодні життєво важливо надати Україні військову підтримку, щоб вона витіснила війська країни-окупантки із своєї території. Водночас Столтенберг припустив, що, ймовірно, нашій державі доведеться піти на певні поступки.

"Зрештою, саме Україна має вирішувати, на які компроміси вона готова піти, ми повинні дати їй можливість бути в тому становищі, коли вона дійсно досягне прийнятного результату за столом переговорів", — зазначив Столтенберг.

Він зауважив, що не закликає Україну йти на будь-які компроміси та зауважив, що "справжній мир" буде досягнутий тоді, коли "Україна переможе".

До того ж Столтенберг, маючи на увазі Росію, Китай, Іран та КНДР, заявив, що є "авторитарний" альянс, який надає один одному практичну підтримку та який "стає дедалі більш тісним".

"Китай підтримує російську військову економіку, постачаючи ключові деталі для оборонної промисловості, під що Москва закладає Пекіну своє майбутнє", — наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував створити фонд союзницьких внесків на суму 100 мільярдів доларів протягом п'яти років для України в рамках пакета документів, який лідери Альянсу підпишуть, коли вони зберуться на липневий саміт Альянсу у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.04.2024 19:18