Колаж: TrueUA

Коли в Україні покращиться ситуація з електропостачанням: прогноз Держенергонагляду

Ситуація із електропостачанням в Україні має покращитися найближчим часом. Цьому сприятиме поступове спадання спеки, що зменшить навантаження на енергосистему та нормалізує її роботу.

Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

"Невдовзі навантаження на енергосистему зменшиться. В першу чергу, у зв'язку із нормалізацією температурних режимів, які зараз знаходяться у вищі кліматичної норми. Як тільки вони стануть ближче до норми, обсяги запроваджених графіків очікувано знизиться", — заявив він.

Слободян наголосив, що аварійно-відновлювані роботи наразі тривають у цілодобовому режимі. За його словами, цей фактор також матиме позитивний вплив на ситуацію з енергопостачанням.

"Про детальні плани з відновлення і зрозумілих причин, я більш детально розповісти не можу", — додав голова Держенергонагляду.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що приблизно після 20 липня в Україні має покращитися ситуація в енергетиці. На теперішній момент триває її децентралізація енергетики.

Нагадаємо, напередодні речниця "Укренерго" Марія Цатурян заявила, що у серпні деякі енергетичні об'єкти повернуться до роботи після планових ремонтів. Тому наступного місяця відключень електроенергії стане менше, або ж вони будуть менш тривалими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.07.2024 15:56