Фото: facebook/Брагінський Віктор

Коли запустять рух метро між "Либідською" та "Деміївською" у Києві: офіційна заява

До 10 вересня повністю завершаться ремонтні роботи в тунелі на Оболонсько-Теремківській гілці метрополітену в Києві. Це дозволить відновити рух поїздів між станціями до 15 вересня.

Таку заяву зробив власник компанії "Автострада" Максим Шкіль, пише "Економічна правда".

"В ніч з 20 на 21 серпня відбувся запуск пробного поїзда, який тестує габарити тунелю, він проїхав, жодних проблем немає", — заявив Шкіль.

Він наголосив, що до 29 серпня будівельники та співробітники КП "Київський метрополітен" повністю змонтують кабелі й електрозв'язок. Потім повторно проїде тестовий поїзд з кількома параметрами швидкості та протестується стан рейок.

"Ми плануємо до 10 вересня повністю закінчити випробування і до 15 вересня відновити рух між станціями", — зазначив власник компанії-генпідрядника відновлювальних робіт.

Що відомо про підтоплення метро у Києві

За інформацією правоохоронців, у грудні 2023 року на деяких ділянках синьої гілки столичної підземки сталось аварійне підтоплення та просідання ґрунту над тунелем. Це спричинило як тимчасове обмеження руху потягів через низку станцій метро, так і повне закриття окремих його ділянок. Серед підозрюваних — виконувач обовʼязки начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" та начальник служби колії, тунельних споруд і будівель. Загальна сума завданих збитків внаслідок аварії — майже 165 мільйонів гривень.

Раніше міський голова Віталій Кличко заявляв, що рух метрополітену відновлять до кінця літа 2024-го. А от гендиректор холдингу, який займається ремонтом тунелю, казав, що для робіт знадобиться більше часу — ремонт, за його словами, мають завершити до осені.

Нагадаємо, 23 липня 2024 року двом посадовцям комунального підприємства "Київський метрополітен" повідомили про підозру через підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.08.2024 22:37