Фото ілюстративне з відкритих джерел

Колишніх головних рівненських військкомів судитимуть за побиття солдата й інші порушення

Колишній військком Рівненської області Сергій Луцюк і начальник районного територіального центру комплектування постануть перед судом. Справа стосується побиття підлеглого, незаконного збагачення та не тільки.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Спеціалізована прокуратура у сфері оборони західного регіону за участі Рівненської спецпрокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівників обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки", — йдеться в повідомленні.

Обласного військкома звинувачують у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті активів, вартість яких перевищує її законні доходи, керівника районного ТЦК — у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин.

Розслідування встановило, що обласний військком завдав підлеглому декількох ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами. Таким чином він намагався з’ясувати, чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега — начальник районного ТЦК.

Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. У ході обшуків виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 грамів, відеозапис, знаряддя побиття солдата й інші речові докази.

"Крім того, посадовець обласного ТЦК володів незадекларованими статками. Серед прихованого майна — два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах. Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 мільйони гривень. У грудні 2023 року все це передано в АРМА. Військові звільненні із займаних посад. Наразі вони перебувають під вартою", — підсумували в Офісі генерального прокурора.

Нагадаємо, що голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заявив, що зараз є значні прогалини у механізмах мобілізації. Це відбувається через те, що підхід до мобілізації не змінювався ще з радянських часів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 13:07