Фото: Вікіпедія

Колишній гендиректор "Укроборонпрому" Гусєв став послом в Азербайджані: що про нього відомо

Колишній гендиректор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв став послом України в Азербайджані. Раніше цю посаду обіймав Владислав Каневський.

Про це свідчить відповідний указ президента України Володимира Зеленського.

"Призначити Юрія Веніаміновича Гусєва надзвичайним і повноважним послом України в Азербайджанській Республіці", — йдеться в документі.

Скріншот указу президента України

Скріншот указу президента України

Перед цим іншим указом Зеленський звільнив з цієї посади Владислава Каневського. Він був призначений послом України в Азербайджані у лютому 2019 року.

"Звільнити Владислава Володимировича Каневського з посади надзвичайного і повноважного посла України в Азербайджанській Республіці", — йдеться в документі.

Скріншот указу президента України

Скріншот указу президента України

Що відомо про Юрія Гусєва

Народився Юрій Гусєв 15 листопада 1979 року в місті Коростишів, Житомирська область. З відзнакою закінчив магістратуру в Київському національному економічному університеті, з відзнакою закінчив Херсонський державний технічний університет за спеціальністю "Фінанси". 

З 2014 по 2016 рік був заступником Міністра оборони України. У 2016 — радником Міністра інфраструктури. З 13 липня 2019 по 3 грудня 2020 року обіймав посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації.  З 3 грудня 2020 року — генеральний директор державного концерну "Укроборонпром". Звільнений з цієї посади влітку 2023 року. Гусєв одружений, виховує сина та доньку.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський також призначив постійного представника нашої країни при міжнародних організаціях у Відні. Посаду обійняла перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 18:37