Еміне Джапарова. Джерело: "Армія Inform"

Зеленський призначив Еміне Джапарову постпредом України при міжнародних організаціях у Відні: що про неї відомо

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова стала постійним представником нашої країни при міжнародних організаціях у Відні.

Про це свідчить відповідний указ президента України Володимира Зеленського.

"Призначити Джапарову Еміне Айярівну постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні", — йдеться в указі.

Скріншот указу президента України

Скріншот указу президента України

Що відомо про Джапарову

Еміне Джапарова 2006 року закінчила з відзнакою Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З 2008 по 2010 рік працювала на посаді аташе відділення соціально-гуманітарних питань Департаменту культурної та гуманітарної співпраці Міністерства закордонних справ України.

З 2011 до 2015 року працювала в різних українських медіа. З 2015 по 2016 рік була радницею міністра з питань інформаційної політики щодо Криму. З 2016 до 2019 року – перший заступник міністра інформаційної політики України.

У червні 2020 року Джапарову призначили першим заступником міністра закордонних справ України. Того ж року указом президента Джапарова її призначили головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський призначив генерала-лейтенанта Євгена Мойсюка спецуповноваженим з питань реалізації міжнародних гарантій безпеки та розвитку Сил оборони України. Раніше він був заступником колишнього головнокомандувача Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 18:07