Ігор Горган. Джерело: молдовські ЗМІ

Колишній голова Генштабу Молдови працював на Росію: яке покарання йому призначили

Колишнього начальника Генерального штабу Молдови Ігоря Горгана викрили в роботі на російські спецслужби. Тепер президентка Молдови Мая Санду підписала указ про позбавлення його державних нагород.

Про це свідчить відповідний документ, який опублікували на сайті адміністрації президентки Молдови.

Згідно з указом, Горгана позбавили медалі "За військові заслуги", яку йому надали 2006 року, й ордена "Вірність Вітчизні", який йому вручили 2015 року.

Указ набирає чинності з дня підписання, при цьому Горган може оскаржити його в суді протягом 30 днів.

Минулого тижня з'явилося журналістське розслідування, за підсумками якого з’ясували, що колишній начальник Генштабу Молдови Горган, який залишив посаду 2021 року, впродовж тривалого часу був інформатором російської військової розвідки та досі продовжує цю діяльність.

Представник офісу президентки Молдови Маї Санду зазначив, що покарання за такі злочини проти держави має бути найсуворішим. Генеральна прокуратура країни готується порушити проти колишнього керівника Генштабу кримінальну справу про державну зраду.

Нагадаємо, що  21 травня Молдова підписала безпекову угоду з Європейським Союзом. Вона стала першою державою, яка уклала такий договір з економічно-політичним блоком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 20:53