Обшуки у представників Товариства Червоного Хреста. Джерело: Київська міська прокуратура

Колишню представницю Червоного Хреста підозрюють у привласненні гуманітарки на понад 3,5 млн грн (фото)

Колишній голові Печерської районної організації Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України повідомили про підозру за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

"Товариство Червоного Хреста виявило нестачу гуманітарної допомоги на 3,6 мільйона гривень… Окрім того, колишньому волонтеру цієї організації повідомлено про підозру в шахрайстві, підробленні та збуті посвідчень волонтера, незаконному використанні символіки Червоного Хреста та незаконному зберіганні амфетаміну", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишня голова Печерської районної організації Червоного хреста, зловживаючи службовим становищем, привласнила гуманітарну допомогу на суму майже 3,6 мільйона гривень. Зокрема, зникли продуктові набори, постільна білизна, ковдри, матраци, інвалідні візки, бинти, гумові рукавички, шприці.

"Також з’ясувалося, що колишній волонтер цієї організації, діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, продавав підроблені посвідчення волонтерів Червоного Хреста. Також чоловік незаконно використовував символіку організації на власному автомобілі", — додали в Київській міській прокуратурі.

Під час обшуків за місцем проживання жінки, офісу й автомобіля виявлено та вилучено гуманітарну допомогу на суму понад 1 мільйон гривень, яку передано для зберігання до Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України. У колишнього волонтера під час обшуку також вилучено амфетамін, документи, які підтверджують незаконну видачу понад 150 підроблених посвідчень працівників-волонтерів Печерської районної організації Червоного Хреста, а також підроблені посвідчення волонтерів, які ще могли бути комусь видані. Крім того, колишній волонтер організації незаконно використовував символіку Червоного Хреста на власному автомобілі.

Нагадаємо, в березні стало відомо, що уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вимагає розслідування діяльності Російського Червоного Хреста за порушення принципу нейтральності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.07.2024 17:51