Максим Бужанський. Джерело: novynarnia

Комітет Ради відхилив шкідливу "поправку Бужанського" про політично значущих осіб: вона блокувала перспективи вступу України в ЄС

Скандальний нардеп Максим Бужанський запропонував поправку до законопроекту про політично значущих осіб, за якою передбачалося набрання законом сили лише після вступу України в Євросоюз. Таким чином вона фактично блокувала перспективи вступу. 13 жовтня парламентський комітет підтримав цю поправку. 16 жовтня він переглянув це рішення.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram.

"Наш комітет із питань фінансів переглянув рішення щодо №9296-д про посилення фінансового моніторингу PEP (політично значущих осіб). Правку #101, яка викликала занепокоєння наших партнерів, про відкладення вступу в силу закону з моменту вступу в ЄС — відхилили", — зазначив він.

За словами депутата, затверджена до другого читання редакція законопроекту відповідає стандартам AML/CFT. Тепер її зарахують як виконання вимог Міжнародного валютного фонду.

Раніше, 13 жовтня, проти цієї правки виступав і голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія.

"Це неприйнятно для нас, буду ініціювати повторне засідання комітету для перегляду редакції законопроекту до другого читання", — наголошував він тоді.

Своєю чергою керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін пояснював, що "Бужанський чудово розуміє, що з такою поправкою ми ніколи не вступимо в ЄС".

"Власне, це і є головною ціллю. І допоки він залишається членом фракції "Слуга народу" — політичну відповідальність за його дії несе партія президента", — додав Шабунін.

Нагадаємо, що в червні секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов відреагував на скандал із народним депутатом від "Слуги народу" Максимом Бужанським. Той у прямому ефірі відмовився розмовляти українською мовою. Данілов наголосив, що "недобиткам "русского міра" не місце в політиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2023 14:22