Комітет Ради залишив лише одне обмеження стосовно ухилянтів: про що йдеться

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки не підтримав запропонованих обмежень щодо ухилянтів від мобілізації, крім одного. Обмеження стосується заборони на керування транспортним засобом.

Про це повідомив член профільного комітету, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, у середу, 13 березня, було перенесено засідання комітету, на якому мали розглядатись поправки до законопроекту про мобілізацію "на трошки пізніший час". При цьому не виключив, що засідання може відбутися і сьогодні. 

Федієнко зазначив, що комітет відхилив всі дискримінаційні норми, які були в законопроекті.

"Була залишена норма виключно про обмеження керування транспортним засобом. Підкреслюю — обмеження керування транспортним засобом", — наголосив він. 

Обмеження, які стосуються блокування банківських рахунків, комітет не підтримав, адже, за словами Федієнка, це б призвело до паніки, коли люди почали знімати з банківських рахунків готівку.

"Далі, я так думаю, буде якийсь сумісний реєстр з Нацполом, де, наприклад, буде внесено, що ця людина ухилянт, як зараз, до речі, це і є, або в розшуку", — додав нардеп.

Він додав, що, якщо поліцейський зупинить транспортний засіб, то в реєстрі зможе побачити, що це ухилянт. За його словами, в поліції мають розробити алгоритм подальших дій для правоохоронців. 

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції "Слуга народу" Руслан Горбенко назвав неефективні способи покарання для ухилянтів. На його думку, покарання у вигляді арешту рахунків не є ефективним, адже люди перш ніж, наприклад, не виконати розпорядження, просто перекажуть гроші на інший рахунок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.03.2024 04:16